One Team, One mission and 23 som vill redan i Maj

Jag passade på att motionera till Eoshallen idag för ”Pre season meeting” med herrlagsintresserade spelare. Med stor glädje kan man konstatera att 23st vill försöka ta plats i kommande säsongs herrlag.
Att det just är siffran 23 ser jag som extra bra då det var Jordans nummer och han lyckades ju med det mesta, så någon form av good luck måste det ge tycker man.

Träningen för säsongen 08/09 kör igång nu på Måndag och vi har beslutat att från och med i år så är 1 juni-1 Augusti tryout månader för spelare som vill vara med i vår ”mission” .

Vad är vår ”mission”?
Att utveckla spelarna maximalt på alla håll genom en välplanerad och anpassad träning för varje individ.
Alla kommer köra fysprogram precis som förra säsongen och vi använder oss av MAQ Muscle Action Quality, ett perfekt program för basketspelarens uppbyggnad. Basketbiten kör i grupper under sommaren med PG´s, Forwards och Big Guys…..max 7 spelare i varje grupp så all får mycket tid av coacherna på plats.

Laget?
Ja, just nu består laget av 23 spelare och om alla spelar sin kort rätt i sommar, så får vi coacher ett jobbigt möte i slutet av Juli för att berätta för alla vem som kommer med i truppen.

Min roll?
Kommer huvudsakligen jobba med den individuella basketbiten och allt som ingår i det. Dock så är jag inte i tjänst förräns tidigast 1 Juli, men fram tills dess så sköter med coachkolleger allt.

Coachgruppen blir alltså kommande säsong i Eos:
Jens Hofer, Erik Fredrikson, Andreas Holmgran, ska bli galet kul säsong när man väl är tillbaka i hallen.

Tror aldrig det hänt tidigare att ett ”herr”lag  från skåne i BasketEttan har i princip en ”färdig” trupp redan i Maj månad inför kommande säsongen. Sen kan det ju såklart komma fler spelare som vill vara med och försöka ta plats senare i sommar pga studier osv. Delikat problem  för oss coacher…..säger bara Sweet!!

Sa jag sweet?
Sweet!
Är också Odin Lindells dunk från slutspelet i ÖM. Jag missade den LIVE, men nu finns den på tuben.

Ett svar

  1. detta är inte den från finalen :P. för den var galen 🙂

Lämna en kommentar